Dappertutto

Oliva & Sparrow Food Production

Ons Menu verandert regelmatig, het hangt af van de verse produkten,die we elke dag op de Dappermarkt en Javastraat vinden, dus het volgende is eigenlijk een indicatie van wat je kunt verwachten in Dappertutto. We hopen iets lekkers te maken voor iedereen en we staan open voor vragen en opmerkingen info@dappertutto.nl

Our Menu changes regularly, depending on the fresh produce we find each day at the Dappermarkt and Javastraat, so the following is merely an indication of what you might expect to find at Dappertutto. We hope to provide something tasty for everyone and feedback and requests are always welcome at info@dappertutto.nl

starters

crostini toscani
onze heerlijke eigengemaakte kippenlever paté geserveerd met verschillende soorten warm brood   €9
our delicious homemade chicken liver pate served with a selection of warm breads   €9

our daily salad
met gepocheerde peren, biologische geitenkaas, granaatappel, walnoten en honing op een bed van verse sla   €9
with poached pears, organic chevre cheese, pomegranate, walnuts and honey served on a bed of fresh leaves   €9

gnocchi di ricotta
eigengemaakte gnocchi met ricotta, spinazie en raapstelen in tomatensaus   €9
homemade gnocchi with ricotta, spinach and raapstelen baked in a tomato sauce   €9

tortino di alici en scarola
verse ansjovis filets belegd met andijvie, broodkruimels, olijven, kappertjesen rozijnen uit de oven   €9
fresh anchovy fillets layered with endive, breadcrumbs, olives, capers and raisins baked in the oven   €9

Hoofdgerechten
Mains

coda alla vaccinara
één van onze kenmerkende gerechten. Ossestaart langzaam gekookt (roman style) in een rijke tomatensaus met een gratin van selderij en pijnboompitten en ruim bestrooid met parmesaanse kaas   €19
one of our signature dishes. Oxtail slow cooked roman style in a rich tomato sauce with a gratin of celery and pinenuts and a generous sprinkling of parmesan cheese   €19

maiale al latte
varkens dij, gevuld met vijgen en andijvie en dan langzaam gebraden in melk   €21
pork thigh, filled with figs and endive and then slow roasted in milk   €21

coniglio alla cacciatora
konijn gekookt  “hunter’s style” met olijven, kappertjes, zijn eigen lever en niertjes fijn gehakt, een paar tomaten en een flinke scheut rode wijn   €21
rabbit cooked in the “hunter’s style” with olives, capers, its own liver and kidneys finely chopped, a few tomatoes and a good dash of red wine   €21

sformato di radicchio, porcini e noci
een  “cake” van radicchio sla uit noord-west Italië, procini paddestoelen en walnoten geserveerd met warme taleggio kaas saus   €17
a baked “cake” of radicchio salad from north-eastern Italy, pORcini mushrooms and walnuts served with a warm taleggio sauce   €17

melanzane alla parmigiana
gebakken aubergine in laagjes in een rijke tomatensaus met mozzarella, parmesaan en basilicum   €17
baked aubergines layered in a rich tomato sauce with mozzarella, parmesan and basil   €17

babotie
een traditioneel Zuid Afrikaans gerecht  gemaakt met kalfsgehakt en gedroogde vruchten, een beetje kerrie en bedekt met melk en eieren, gebakken in de oven   €17
a traditional south African dish made with minced veal and dried fruits, a dash of curry and topped with milk and eggs, baked in the oven   €17

parmigiana di spatola
aubergines en geep (vis) in een rijke tomatensaus met mozzarella en basilicum, gebakken in de oven   €21
aubergines and spatula fish layered in a rich tomato sauce with mozzarella and basil baked in the oven   €21

seppie ripiene con patate
inktvis gevuld met brood, kruiden, olijven en kappertjes, op een bed van aardappelschijfjes.gebakken in de oven   €21
inkfish filled with bread, herbs, olives and capers baked in the oven on a bed of sliced potatoes   €21

nagerechten toetjes   €5
desserts   €5

torta caprese
pure Belgische chocolade en amandelen zijn de hoofdrolspelers in deze voedzame cake uit Capri
dark Belgian chocolate and almonds are the protagonists of this rich cake from the island of Capri

torta di fichi e amaretti
een verse vijgen taart bestrooid met verkruimelde amaretto koekjes
a fresh fig tart with a topping of crumbled amaretto biscuits

torta di mela e rosmarino
een appel cake met bramen en rosemarijn
an apple cake with blackberries and rosemary

coconut pudding
Adenetta maakt de heerlijkste brazilaanse puddingen en deze is geen uitzondering! met verse geraspte kokosnoot er over heen.  LEKKER!
adenetta makes the most delicious brasilian puddings and this is no exception with fresh coconut grated on top. Lekker!